szkolenie ocena ryzyka od owadow

Szkolenie w Hotelu Anders 

W dniu 1 grudnia 2017 roku w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach miało miejsce szkolenie na temat „Ocena ryzyka od gryzoni i owadów w obiektach zakładu produkującego żywność”.  Szkolenie  poprowadził Profesor doktor habilitowany Stanisław Ignatowicz. Organizatorem szkolenia była firma insektpol. W trakcie przeprowadzonego szkolenia Profesor Ignatowicz zaprezentował uczestnikom szkolenia metody oceny ryzyka pozwalające zoptymalizować i dostosować do zastanych warunków działania deratyzacyjne i dezynsekcyjne prowadzone w zakładach produkujących żywność. W dalszej części wykładu Profesor Ignatowicz zaprezentował zgromadzonym uczestnikom ciekawe informacje na temat muszek owocowych, ich parazytoidów oraz wpływu alkoholu na pasożyty za równo ludzi jak i zwierząt. Uczestnikami szkolenia byli pracownicy firmy insektpol, a także jej klienci, współpracownicy, dostawcy, podwykonawcy i przyjaciele firmy wraz z osobami towarzyszącymi. Mimo iż uczestnikami szkolenia były w większości osoby posiadające rozległą wiedzę z zakresu dezynsekcji, dezynfekcji i deratyzacji to Profesorowi Ignatowiczowi udało się zaprezentować jego uczestnikom szereg nowych,a jednocześnie niezwykle przydatnych w branży informacji.

Po szkoleniu jego uczestnicy wzięli udział w zorganizowanym prze firmę insektpol bankiecie firmowym, który podobnie jak wspomniane szkolenie odbył się w hotelu Anders. Bankietem tym uświetniono kolejny wyjątkowo udany dla działalności firmy insektpol rok.

Zgromadzonym na bankiecie gościom czas umilał swoją grą i śpiewem Kamil Jaroszewski. Wspomniany bankiet swoim występem uświetnił też Mirosław Deredas z Nowego Miasta Lubawskiego, który zaprezentował zgromadzonym gościom największe przeboje Elvisa Presleya i inne piosenki wchodzące w skład swojego repertuaru.

Bankiet ten był dla wszystkich zgromadzonych na nim osób doskonałą okazją do bliższego poznania się i miłej zabawy we wspólnym gronie.

Ocena ryzyka od gryzoni i owadów